Natursalter
Här hittar du olika saltsorter som,
och , och Det handlar framför allt om kulinariska salter, som passar perfekt med de mest varierande rätterna; fisk, kött, vegetariskt och mer. Natursalts kommer från naturliga källor och har en helt egen sällsynt smak. Inga överraskningar, smakförstärkare eller färgämnen: som gro wholesaler av natursalter erbjuder vi en naturlig produkt, bra för människa och natur. Har du en egen restaurang, butik eller café? Då finns våra naturliga produkter också tillgängliga under privat label.Köpa havssalt? Havssalt och dess många tillämpningar
Varför köpa fint havssalt? Att köpa havssalt är ett kraftfullt och smakfullt alternativ till det "vanliga" bordssaltet som du hittar i stormarknaden.
kommer, som namnet antyder, från havet. Vad kostar salt? Priset på salt beror på typen och produktionsprocessen.Utvinnande av havssalt
Hur utvinns havssalt? På ett hållbart och ekologiskt sätt. Utvinningen sker genom att avdunsta havsvatten i så kallade "saltsjösystem". Kombinationen av vindens och solens krafter gör att en saltkorst bildas, som sedan kan skördas med maskiner. Havssalt utvinns i varma områden. Den stora fördelen med havssalt är att källan (havsvattnet) är praktiskt taget oändlig.
Varför köpa havssalt?
Att köpa havssalt gör du för den grova kornstrukturen. Havssaltet kan användas som högkvalitativt kökssalt efter att det har sköljts, silats och torkats. Havssalt består till största delen av natrium och klorid.
Havssalt innehåller dock fler olika mineraler än vakuumsalt (bordssalt), som också främst består av natrium och klorid. Mineralinnehållet i havssalt ger en smak med särskild nyans. Var kan man köpa oraffinerat havssalt? På VehGro kan du köpa olika typer av oraffinerat havssalt, som keltiskt havssalt och grovt havssalt.
Köpa och använda havssalt
Du kan köpa havssalt och använda det på många sätt. Det har bland annat att göra med variationen i kornen. Havssalt används ofta i brödprodukter, mejeriprodukter, snacks och kryddblandningar. Fördelen jämfört med vakuumsalt är att inga antiklumpmedel används för att tillsätta saltet som ingrediens i andra produkter.
Varför används ofta vakuumsalt som kökssalt?
Det är enkelt: det beror främst på det geografiska närheten till producenter av denna typ av salt i Nederländerna. "Salt är salt" tänker vissa människor. Ändå finns det vissa skillnader. Att köpa havssalt är en rekommendation för alla som älskar en smakexplosion.
Vad är då stensalt?
är ett glansigt, färglöst salt. Stensalt får en vit färg genom små brott och repor i den grova texturen. Ju finare stensaltet är, desto vitare blir färgen. Skillnaden med havssalt är att stensalt utvinns i saltgruvor. Även inom den nederländska livsmedelsindustrin används stensalt ofta. Att köpa stensalt är ett bra alternativ till kökssalt.
Är havssalt och stensalt verkligen olika?
Ja och nej. Stensalt kallas även för "rent havssalt". Varför? Stensalt kommer från underjordiska - orörda - gruvor och inte från förorenade vattenmassor. I själva verket är stensalt detsamma som havssalt, eftersom det handlar om ett lager sediment som har uppstått från vatten från havet. Stensalt utvinns på land, på platser där havet en gång var. Det används främst som badsalt för ren hud och mot ogräs.
Vad är Kala Namak salt?
Kala Namak? Detta specifika salt används ofta i fiskrätter, grönsaksrätter, fruktsallader och olika chutneys.
är en mycket speciell typ av havssalt som kommer från Indien och är svart till färgen. Det är uppkallat efter platsen där det utvinns, doftar ungefär som kokt ägg och har arom av svavel (det är ett vulkaniskt salt). KöpaMagin av Himalayasalt
är en naturprodukt som kommer från Himalaya-bergen - den högsta kedjan på jorden. Himalayasalt utvinns bland annat i Myanmar, Kina, Pakistan, Nepal, Afghanistan och Bhutan.
Det speciella med detta salt är att det har en rosa nyans. Det utvinns för hand. Köpa Himalayasalt? Ett klokt val. Detta salt har en särskilt rik smak och är rikt på näringsämnen som magnesium, kalcium, kalium, borat och strontium.
Kosher salt: vad är det?
Kosher salt är ett salt som ursprungligen användes av judarna för att ta bort blod från kött (göra köttet "kosher"). Det är salt med en relativt grov textur, även känt som "flingor". Formen liknar ingenting av havssalt eller bordssalt. Även smaken avviker. Köpa kosher salt? Detta speciella salt har en unik smak och en touch av historia.
Röksalt: en skandinavisk smakförstärkare
är, bokstavligt talat, röksalt. Det ses som en idealisk smakförstärkare för bland annat ägg, kött och grönsaker. Rökaromen är särskilt läcker vid en grillad eller stekt köttbit. Köpa röksalt? Ett utmärkt val: du får hem "finishing touch" för din fisk- eller kötträtt. Aromat är intensivt och något som inget annat salt kan mäta sig med.
Hur görs röksalt?
Skillnaden mellan röksalt och de ovan diskuterade salttyperna är att röksalt är ett salt som produceras och inte bryts. Saltet blir först röksalt efter att det har rökt på trä, i hela 160 timmar, utan avbrott. Saltet vänds dessutom regelbundet, så att rökaromen kan fästa sig djupt i porerna.
Historien om dödahavssalt
Det döda havet är världens djupaste sjö. Det ligger mellan Israel och Jordanien och gränsas av Jordandalen i norr och Wadi Araba i söder. Sjön ligger i en dal 429 meter under havsytan, vilket gör kusten av det döda havet till det lägsta landområdet på jorden. Med en genomsnittlig dagstemperatur på 40 grader faller nästan ingen nederbörd och luften är klar och fri från smog och föroreningar.
Det döda havet kallas dött på grund av det höga saltinnehållet, vilket gör att inga levande organismer kan överleva i vattnet. Detta höga saltinnehåll gör att bad i det döda havet är en gynnsam aktivitet för människor med hudproblem. Det salta vattnet har en terapeutisk effekt på huden, håret och naglarna. Det döda havet sjunker varje år, det finns allt mindre vatten i det döda havet. Stora områden kvarstår som nästan bara är salt. Detta salt skärs nästan ut och säljs sedan som badsalt.