Kärnaxelpulver Ekologisk

4.9/5.0 (8 reviews)

Ekologisk Johannesbrödpulver: Kakaosubstitut, rikt på vitaminer och mineraler, idealiskt för bakning.

minus plus
Beräknar leveransdatum...
Extra accessories
Behöver du hjälp?
Vi är tillgängliga mån–fre från 08:00 till 17:00
Kontakta oss
Browse to
Pro's & cons
  • plus-circle Gjord av fröna från johannesbrödträdet i Medelhavsområdet.
  • plus-circle Sötare och har en mild nötaktig smak jämfört med kakao.
  • plus-circle Används som ett alternativ till kakao i bakverk och chokladprodukter.
Details

Ursprung av Carob

Carobpulver (eller carobpulver) kommer från johannesbrödträdet (ceratonia siliqua). Denna art förekommer främst i Medelhavsområdet. Växten är känd för sina baljor med hög näringsvärde. Carobpulver kan användas som en ersättning för kakao, smakerna är relativt lika, carob är dock sötare och har en mild nötig smak.

Johannesbrödträdet kan bli upp till 10 meter högt. Kronan är bred och halvkuglig, bärs av en tjock stam med grov brun bark och kraftiga grenar. Johannesbrödträdet odlas i stor skala, på grund av johannesbrödspulver, som görs av fröna, men det växer också fortfarande vilt i östra medelhavsområden. Johannesbrödträd kan överleva långa perioder av torka, men för att producera frukter för carobpulver behöver de 500 till 550 millimeter regn per år.

Bearbetning till Carobpulver

Carobpulver görs av skalet och fruktköttet från baljorna av johannesbrödträdet. Baljorna kan bli upp till 20 cm långa och är cirka 3 cm tjocka. Efter skörd torkas carobbaljorna och silas. Fröna avlägsnas för produktion av johannesbrödspulver. Därefter går carobbaljorna in i ugnen och rostas. Efter denna process kan baljorna bearbetas till carobpulver.

Den söta smaken av Carobpulver

Carobpulvret har en fin ljusbrun färg. Det har en lätt karamellaktig smak och är sötare än kakao. Dessutom har carobpulver även en söt arom, vilket ger en behaglig doft.

Användning av Carob

Carobpulver är ett välkänt alternativ till kakao och används i olika chokladprodukter. Använd carobpulver som ersättning för kakao i bakverk som kakor och småkakor eller bearbeta det i chokladmjölk och glass.

Högt näringsvärde Carobpulver

Vårt ekologiska carobpulver är hälsosammare än kakao. Det innehåller fler vitaminer och mineraler, såsom järn och kalcium, innehåller ingen koffein, mindre fett och mindre oxalsyra än kakao. Och på grund av det höga innehållet av naturliga sockerarter i carobpulver behövs mindre extra socker i rätter med carobpulver än vid användning av kakao.

Var kan du köpa ekologisk carobpulver?

Du kan naturligtvis köpa ekologisk carobpulver hos Vehgroshop. I vår webshop kan du beställa ekologisk carobpulver i förpackningar från små till stora. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och missa inte ett enda ekologisk carobpulvererbjudande igen.

Let op:

Dit product mag niet worden gebruikt als vervanging voor een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet.

Bij doorverkoop van dit artikel dient u de consument in te lichten m.b.t. maximale dosering van dit product.

Premium Carobpulver Ekologisk

Denna produkt från VehGro är en ekologisk certifierad produkt av premiumkvalitet. Med detta certifikat vet du att det du köper har kommit till stånd med omsorg om människa och natur.

VehGro står för produkter som är hälsosamma och av högsta kvalitet. De (ekologiska) naturprodukter vi valt kommer från olika regioner i världen. Alla produkter kontrolleras i Europa och förpackas oftast också där.

BIO-märket står för 100% kontrollerad ekologisk och pålitlig. Dessa ingredienser är därför garanterat fria från tillägg som socker och fett och uppfyller alla europeiska krav gällande bekämpningsmedel. Kvaliteten på våra produkter kontrolleras regelbundet.

Letar du efter grossist eller storpack av ekologisk carobpulver?

VehGro är grossist och importör av Carobpulver Ekologisk. Vi erbjuder ett urval av tusentals (ekologiska) ingredienser som vi kan erbjuda både som enskilda ingredienser eller som mix. Är du intresserad av de möjligheter vi erbjuder att skapa dina egna produkter av våra ingredienser?
Kolla in vårt private label-koncept.

Ditt eget private label Carobpulver Ekologisk?

Vill du lansera ditt eget Carobpulver Ekologisk? Kontakta då vår försäljningsavdelning. Vi hjälper dig gärna vidare.

Mer information
Artikelnummer 40102-conf
Produktspecifikation Specsheet
Produktform Pulver
Ingrediënten Johannesbröd
Vitaminer och Mineraler Järn
Speciella Egenskaper EKOLIGISK
Odlingens land Spanien
Produktionsland Spanien
Märke Privat etikett
HS-kod 18050000
Privat märkning möjligt? Ja
Rekommenderad användning Johannesbrödpulver används som ersättning för kakaopulver. Använd det som smak- och fiberberikare i till exempel smoothies, yoghurt eller bakrecept, men inte mer än 1 till 2 matskedar (ca 15 g) per dag.
Energi (kcal/kJ) 300 kcal / 1256 KJ
Proteiner 5 g
Kolhydrater 49,1 g (of which sugars: 40,5 g)
Fetter 0,7 g (saturated: 0,1 g)
Fibrer 39,8 g
Salt 0.09 g
Recensioner
star star star star star
5
Läckert alternativ till choklad
Superprodukt och bra pris. Jag är väldigt nöjd med det, för med en liten mängd kakao ligger jag numera redan vaken. Detta är hälsosammare för mig, och ändå gott. Gott uppvispat med mjölk i maskroskaffets ersättning mocha, och jag planerar även att försöka göra praliner med det. Jämförbart med kakao pluspunkter: Bra smak, hälsosammare än kakao, inget koffein.
Health nut
star star star star star
5
Läcker
Väl förpackad
anonymous
star star star star star
5
Gott!
Läcker ekologisk johannesbrödspulver, supersnabb leverans.
N. Smallegange
Behöver du hjälp?
Vi är tillgängliga mån–fre från 08:00 till 17:00
Kontakta oss