Kakao Smör Raw Ekologisk

Engros och privat etikett av kakao smör rå Ekologisk. Köpa i bulk eller som konsument? Beställ direkt!
Historia och ursprung
Kakao (Theobroma) skördades först av Olmekerna i Mexiko redan omkring 1000 f.Kr. Det användes då främst för stärkande drycker. Under åren tog Maya och Azteker över denna användning i sina kulturer. Kakao blev en del av ceremoniella ritualer och kakaobönor användes som betalningsmedel. På 1500-talet tog spanjorerna med sig kakaon till Europa.
Under mitten av 1600-talet blev det en populär dryck. Genom kolonier från olika europeiska länder introducerades kakaoträd i Asien och Västafrika, eftersom efterfrågan på choklad i Europa ökade.
Kakaobönan är den råa grunden för produktion av choklad. Dessa kakaobönor kommer från tropiska klimat i Sydamerika (Ecuador). Theobroma kakao-trädet är heligt bland Maya och Azteker. Kakaobönorna från trädet skördas för hand och de råa bönorna rengörs sedan i naturligt vatten och sorteras för bästa kvalitet. Denna process säkerställer att näringsvärdena bevaras, utan några tillsatser.
Kakaosmör
Kakaoträd producerar baljor, dessa baljor innehåller 20 till 40 bönor. Dessa bönor tas bort från baljorna och fermenteras i solen. Sedan sorteras de och torkas ytterligare, så att vattnet avlägsnas och de får sin underbara arom.
Därefter separeras bönorna från sina skal och på 10 timmar mals de till en fin pasta, kallad kakaolikör. Denna pasta pressas sedan för att separera fettet från resten. Fettet är kakaosmör, resten bearbetas vidare till kakaopulver.
Användning
Kakaosmör är mycket lämpligt för att göra egen choklad. Du kan också använda kakaosmör för att göra din smoothie eller efterrätt krämigare. Dessutom är det mycket bra för huden, och det används även i många personliga vårdprodukter. Den rekommenderade dagliga mängden är 5-10 g.
Premium Kakao Smör Raw Ekologisk
Kakao Smör Raw Ekologisk från VehGro är en ekologisk certifierad produkt av premiumkvalitet. Tack vare detta certifikat vet du att det du köper har skapats med omtanke och omsorg för människan och naturen.
VehGro står för produkter som är hälsosamma och av högsta kvalitet. De av oss utvalda (ekologiska) naturprodukterna kommer från olika regioner i världen. Alla produkter kontrolleras i Europa och ofta också paketeras.
Den ekologiska märkningen står för 100% kontrollerat ekologisk och pålitligt. Dessa ingredienser är alltså garanterat fria från olika tillsatser som socker, fetter och uppfyller alla europeiska krav gällande bekämpningsmedel. Kvaliteten på våra produkter kontrolleras regelbundet.
Letar du efter grossist eller importör av Kakao Smör Raw Ekologisk?
VehGro är grossist och importör av Kakao Smör Raw Ekologisk. Vi erbjuder ett urval av tusentals (ekologiska) ingredienser som vi kan erbjudas både som enskild ingrediens eller som mix. Är du intresserad av vårt private label-koncept, kolla här.
Ditt eget private label Kakao Smör Raw Ekologisk?
Vill du lansera din egen kakao? Kontakta då kontakt vår försäljningsavdelning. Vi hjälper gärna till.
Artikelnummer | 40017-conf |
---|---|
Produktspecifikation | Specsheet |
Produktform | Block |
Ingrediënten | Kakaoböna |
Speciella Egenskaper | EKOLIGISK, Rå |
Odlingens land | Ecuador |
Märke | Privat etikett |
HS-kod | 18040000 |
Privat märkning möjligt? | Nej |
Rekommenderad användning | 5-10g per dag. Rådgör med din läkare innan du använder produkter med hög koncentration av näringsämnen. |
Energi (kcal/kJ) | 900 kcal / 3702 KJ |
Proteiner | 0 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fetter | 100 g |
Mättade Fetter | 51,2 g |
Fibrer | 0 g |
Natrium | 0 g |
Salt | 0g |